Med hunden på eventyr – det skal du være opmærksom på!

Rigtig mange danske husstande har hund, og derfor skal der helt naturligt tages stilling til hvad man gør med sin hund når man skal på ferie. Du har 2 muligheder, få den/dem passet el. tag hunden med på eventyr.

 

I denne artikel tager jeg udgangspunkt i at du vælger at tage hunden med på eventyr, og giver dig nogle gode råd til hvad du skal være opmærksom på når du har din hund med ude at rejse.

Mange timer udendørs

Det er de færreste hoteller, vandrehjem o.l. opholdssteder der tillader hund under opholdet, derfor vil det mere naturlige valg når man tager hund med på ferie, være at bo i sommerhus hvor husdyr er tilladt el. på campingplads hvor det også kan lade sig gøre.

 

Generelt når man er på ferie bruger man mange timer udendørs og oplever gerne byen og den smukke natur i området man bor i. Det betyder også at din hund kommer til at løbe meget rundt i vild natur og der med stor sandsynlighed kan sætte sig flåter og lopper i din hunds pels og hud. Det kan forebygges med et loppehalsbånd, men der findes også andre loppemidler til behandling af hunde.

Mange timer på farten

Man bruger som regel også mange timer på farten, hvad end det er på gåben, cykel el. i bilen. Derfor skal du også huske at have godt med vand med til din hund og måske også nogle godbidder, selvom den godt kan holde sig fra morgen til aften med spisning.

Hvor gammel er din hund?

Inden i overhovedet beslutter om i skal have jeres hund med på ferie, så er det vigtigt at vurdere om det er noget hunden kan holde til. Selv for en ung hund kan en ferie på farten være meget opslidende, så hvis du har en ældre hund så vil jeg anbefale at du overvejer om den overhovedet skal med.

 

I stedet er det bedre at få den passet hos nogle bekendte el. af familiemedlemmer, og alternativt kan du sende den på hundepension, hvor den helt sikker vil blive passet godt på, da hundepensioner ofte er drevet af passionerede folk.

Hund med til udlandet

Vil du have din hund med til udlandet, så skal den i nogle tilfælde have pas, bestemte vaccinationer og muligvis andet – det kommer an på landet du vil have din hund med til. Men sørg for at have styr på det, da det i værste fald kan koste dig, din familie og hunden ferien, fordi i ikke har de nødvendige papirer på plads.

 

Og så er det ellers bare at tage afsted med din hund på nye eventyr, den vil helt sikkert elske det og det vil du også. En hund vil til hver en tid hellere være sammen med dig end at blive passet.