Derfor skal du altid have hundetegn med på rejsen

Hvis du ejer en hund, kender du sikkert den ubehagelige følelse af skræk ved tanken om, at din hund en dag skulle løbe hjemmefra. I sådant et tilfælde er det vigtigt, at din hund kan identificeres ved navn og kontaktoplysninger på ejeren, så du hurtigt kan finde frem til din hund igen.

Men selvom hundetegn er lovpligtige her i Danmark, behøver du så også at give din hund et hundetegn i halsbåndet, når I er ude at rejse? ”Ja” er det helt klare svar, for uanset hvor du er, skal det være muligt for dig at finde frem til din hund igen hurtigst muligt. Find ud af, hvad et hundetegn er, og hvordan du bedst sikrer din hund, når I er ude at rejse.

Hvad er et hundetegn?

Et hundetegn er et lille emblem, du kan hægte fast til hundens halsbånd, hvor der står navn og kontaktoplysninger. Et hundetegn af høj kvalitet er ofte skabt i rustfrit metal, så det kan modstå naturens elementer og holde sig i mange år. Du bør få lavet et hundetegn ved en professionel forhandler, så du er sikker på at få et hundetegn, der kan bruges hele livet.

På hundetegnet giver det mening at indgravere ejerens navn og kontaktoplysninger – såsom telefonnummer, email og hjemmeadresse – så en fremmed nemt kan kontakte dig om din bortløbne hund. Det giver også god mening at tilføje hundens eget navn, så det bliver nemmere for fremmede at hidkalde hunden og få den til at falde til ro.

Bær et hundetegn på rejsen

I Danmark er det lovpligtigt for alle hunde over 4 måneder at bære hundetegn i halsbåndet. Det er dog ikke i alle lande, at der er samme regler i forhold til hundetegn, men du bør alligevel altid lade din hund bære et i sit halsbånd. Du bør også overveje, om der er ekstra oplysninger, der skal tilføjes, når I er ude at rejse.

Det kunne eksempelvis være en ekstra markering af landekode, så folk uden for de danske grænser ved, hvilket nummer de skal taste ind for at kunne komme i kontakt med dig. Du kan også overveje at tilføje navn og adresse på det hotel eller midlertidige hjem, I befinder jer i, så hunden kan afleveres direkte tilbage til dig. Inden afrejse kan du tage kontakt til en professionel forhandler af hundetegn, der kan indgravere de ekstra oplysninger.