Danskere skal huske at ansøge om visum før deres rejse til Indien

Der er utroligt mange spændende lande, som du kan rejse til, når du har fri fra arbejde eller skole. Nogle af dem er dog nemmere end andre.

Et land som Indien adskiller sig utroligt meget fra Danmark, og derfor er der nogle forholdsregler, som du bør have helt styr på, inden du begiver dig afsted – blandt andet dit visum. Du kan læse meget mere lige her om hvad du skal være opmærksom på.

Visum til Indien

Inden du rejser ind i Indien skal du have et visum. Du ansøger om det online, uploader et scan af dit pas og betaler ansøgningsgebyret. Hvis du er dansk statsborger og blot vil på en almindelig rejse til Indien, bør det blive godkendt.

Du kan sagtens få fat i et elektronisk visum til Indien, der sendes til dig via din e-mail. På den måde er du sikker på, at du har det med dig, hvis du har det på din telefon. Dog risikerer du, at din telefon går tør for strøm, så hvis du oplever dette, bør du overveje, om du hellere vil have et fysisk bevis på dit visum. I så fald kan du printe en PDF-udgave fra din mail.

Læs meget mere om visum til Indien på www.e-visa.dk.

Vær opmærksom på din personlige sikkerhed

Indien er ikke som sådan et farligt land, men der er heller ikke lige så trygt som Danmark. Derfor bør du være opmærksom på din personlige sikkerhed, og der er særlige områder, som du bør undgå.

Alle rejser, der ikke er nødvendige til Manipur og Tripura frarådes af udenrigsministeriet, da der er stor chance for røveri, kidnapning, terror og voldelige uroligheder. Hvis ikke du har et gøremål i områderne, så får du ikke nok ud af at være der til, at det er risikoen værd.

Derudover bør du søge professionen rådgivning, hvis du vælger at begive din ind i områder som Unionsterritoriet Jammu og Kashmir, hvor der er risiko for væbnede sammenstød samt Pakistan. De væbnede sammenstød kan føre til terror, voldelige uroligheder og kidnapning, hvorfor du så vidt muligt bør finde andre steder at rejse til.

Indien er et stort land

Det kan være fristende at tage til disse områder for nogen, fordi de føler, at det er den eneste ”rigtige” rejse, hvis du vil se hverdagen i Indien. Det er dog overhovedet ikke hverdagen for alle, og du vil få ligeså meget ud af ophold i andre dele af landet.