Ferie uden din hund – Hundepasser eller hundepension?

Du skal på ferie, men din hund kan ikke komme med, hvad gør du? Det mest oplagte ville selvfølgelig være, at familie eller venner kunne hjælpe med pasning, men det er ikke altid tilfældet, at man har denne mulighed. Hjælpen er nær, hvis du blot finder dig en hundepasser eller en hundepension. Du står over for et valg og ved ikke endnu hvilke omkostninger der er bundet til de to løsninger. Hvad er bedst for din hund og hvilke overvejelser skal man gøre sig? I indlægget kommer vi lidt ind på hvilke fordele og ulemper der er ved de to valg.

Hundepension

Et godt alternativ vil til hver en tid være en hundepension. Her tages hensyn til din hunds behov og den får muligheden for at opleve ferien med andre hunde, hvis de kommer ud af det med hinanden.

Det kan variere om hvorvidt et hundehotel eller pension gør meget eller lidt ud af tilstedeværelsen for hundene og det vil derfor være en fordel at besøge de mulige valg du har af dette, inden afrejse. Hvis de har mange hunde, vil der af automatik falde mindre opmærksomhed af på netop din hund og det er derfor at foretrække mindre steder, med færre dyr, hvis din hund har brug for meget. I forbindelse med omkostninger, er det meget forskelligt fra sted til sted. Normalt ligger prislejet i 125 kr. til 250 kr. pr. døgn.

 

Når du mener at du har fundet det helt rigtige sted, skal du lytte til din mavefornemmelse om det er det rigtige valg for dig og din hund. Du kan måske også mærke på din hund, om den føler sig tilpas når i enten besøger eller ankommer på stedet første gang.

Se alle hundehoteller og pensioner på Dyreportal.

Hundepasser
Hvis din hund har brug for meget omsorg og opmærksomhed, vil det være at foretrække en hundepasser, som ikke har alt for mange dyr at tage hånd om. Normalt har en hundepasser op til tre hunde ad gangen og derfor er der god mulighed for massere af tid til netop din hund. Det er altid en godt at besøge hundepasseren op til flere gange, inden i beslutter jer for hvem der skal tage sig af jeres hund. Du skal holde øje med hvordan hundepasseren håndtere din og andre hunde samt se hvordan din hund agere sammen med personen. Hvis hundepasseren selv har hund, skal du lægge mærke til om hundene kan sammen og hvordan de reagere i samme rum og omgivelser. Du skal derudover også være klar over, at en hundepasser ikke nødvendigvis er uddannet, inden for dette og derfor måske ikke har de nødvendige redskaber til netop at tage sig af din hund.

Du skal være sikker på at du har afklaret alle spørgsmål og forventninger til opholdet inden, så der ikke kommer nogle uforudsete ændringer af din hunds spisevaner, temperament osv. Det vil for dig som ejer også være mere betryggende, at vide at din hund har det godt, mens du er væk.

En hundepasser koster som regel 100 – 200 kr. pr. time og naturligvis en dagspris ved længere perioder.

Du har mulighed for at finde en hundepasser ved en simpel Google-søgning.