Vores historie

Eventyrhunds stifter, Suzi Ross, voksede op i Skotland. Og som skotte, ved hun en ting eller to om friluftslivet. 

Frøet til Eventyrhund blev plantet under en tur til Lofoten i Norge. “At se mennesker vandre sammen med deres hunde er en smuk ting. At dele ens eventyrer med sin hund - ens bedste ven - er en fantastisk oplevelse, hvor man kan se og mærke, at båndet mellem hund og ejer styrkes”. Et par måneder senere, under det sidste år af Suzis PhD ved Aarhus Universitet, adopterede Suzi cocker spanielen Hugo. Herfra begyndte deres eventyr sammen.

Fra begyndelsen stod det klart for Suzi, at hun med konceptet og forretningsmodellen Eventyrhund havde fundet et hul i markedet. “Der var ingen steder, hvor jeg kunne føle mig stolt af at handle til Hugo. Ingen butikker ‘talte til mig’ som hundeejer til en aktiv hund. Jeg havde brug for, at købe fra en butik der virkelig forstod de behov Hugo og jeg havde. Et sted der satte pris på kvalitet på samme måde, som jeg gør. Jeg var ligeglad med hvorvidt det var en webshop eller en fysisk butik - jeg havde bare behov for, at det var noget der eksisterede!”.

Suzis erfaring med at håndtere en hvalp som Hugo har haft stor indflydelse på hvordan Eventyrhund fungerer. Utilfredsheden over kædebutikker og de lav kvalitetsprodukter de sælger, gjorde at hun søgte en bedre og mere bæredygtig måde at gøre ting på. “Jeg blev mødt med et væld af dårlige og billige produkter. Ting der går i stykker efter man havde brugt dem én gang. Jeg tænkte ‘det her kan ikke være rigtigt’. Hvis vi elsker vores kæledyr og vi elsker naturen, hvorfor producerer virksomheder så alle de her ting til vores hund, som samtidig dræber planeten? Det er dobbeltmoralsk”. Derfor har det for Suzi været en målrettet mission, at finde de bedste kvalitetsprodukter til hunde, produceret ud fra en miljøbevidst tankegang. Aktive hunde har brug for kvalitetsudstyr. Og et aktivt menneske har brug for at vide, at det de køber ikke skader planeten.

Processen med at opdrage en hvalp kan være spild, hvis ikke du får det rigtige udstyr fra starten. “Vi havde meget svært ved at finde en sele. Jeg tror jeg bestilte 4 seler til Hugo, men ingen passede ham. Butikken jeg købte dem fra, ville have jeg skulle betale for at returnere dem. Det er helt vildt”. Selvom man finder den rigtige sele, så kan en hvalps størrelse - og derved sele - variere i tre til fire størrelser, inden de er er fuldt udvokset. “Jeg endte med at bruge en sele i to måneder - herefter var den for lille. Jeg undrede mig, hvad skulle jeg gøre med dén sele nu? Det ville være spild at smide den ud - og det vil desuden belaste miljøet". Disse tanker var katalysatoren for Eventyrhunds Pupgrades-program. Med Pupgrade kan du sende os dine gamle seler og herefter vil vi sende dig en ny sele i en større størrelse, helt gratis. Det reducerer affald - og holder miljøet rent.

Ligesom at kvaliteten for hundeudstyr har betydning, så har kvaliteten at den kundeservice man får også stor betydning - særligt når du køber online. Derfor gør vi hos Eventyrhund alt for, at du får købt det helt rigtige produkt til dig og din hund, uden at det skal koste dig en bondegård. “Du burde ikke betale for, at returnere din vare - det er ikke din skyld hvis den sele du har købt ikke passer din hund!”.

Nogle gange er det de små ting der gør en stor forskel. Eksempelvis sælger vi kun kompostbare hundeposer. Ingen plastik. Og det med, at Eventyrhund som virksomhed skulle være medlem at ‘1% for the Planet’ var en selvfølgelighed. Vi er stolte af at være medlem at et globalt netværk der alle bruger deres virksomheder til at gøre en forskel i verden. 

Hos Eventyrhund er vi mere end bare en butik - vi bruger vores stemme til at gøre en forskel. Og når vores kunder køber fra os, er de med til at ændre verden.